Aλέξης Γεωργούλης

Επιμέλεια: Μαίρη Κάντα




Ο πολύ γοητευτικός ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης γεννήθηκε στη Λάρισα στις 6 Οκτωβρίου 1974. Είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας Γεωργούλη. Ο πατέρας του είχε πρακτορείο "Προπό και η μητέρα του ήταν νηπιαγωγός. Από μικρό παιδί τον χαρακτήριζε μία ζωηράδα και μια υπερκινητικότητα. Ο ίδιος έχει πει: "Δύο φορές με έδιωξαν από το νηπιαγωγείο".Από το 1988 έως το 1993 παρακολούθησε μαθήματα κιθάρας στο Ωδείο της Λάρισας .

Στο Γυμνάσιο ήθελε να γίνει πρωταθλητής της πάλης, γράφτηκε στη ομάδα πάλης, έχοντας ως στόχο να πάρει ένα μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.Όμως τα παράτησε γρήγορα και αποφάσισε να διαβάσει για να περάσει στο Μαθηματικό τμήμα. Ωστόσο πέρασε στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης για να σπουδάσει τελικά πολιτικός μηχανικός.

Ενάμιση χρόνο μετά πήρε μεταγραφή για το Πολυτεχνείο της Αθήνας. Μέχρι τα 22 του, στο μυαλό του Αλέξη Γεωργούλη δεν υπήρχε η παραμικρή σκέψη να γίνει ηθοποιός. Προς το τέλος των σπουδών του στο Πολυτεχνείο αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική. Το 1996 παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο "Εργαστήρι Θεατρικής Τέχνης" και στο "Θέατρο των Αλλαγών", ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα φωνητικής. Το 1997 και κατόπιν εξετάσεων στο Υπουργείο Πολιτισμού, γίνεται δεκτός στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή " Ίασμος" από όπου και αποφοίτησε με Άριστα.

Παράλληλα με τις σπουδές του συμμετείχε με την ομάδα χορού "Άίρεσις" στις παραστάσεις "Κάρμεν 33" (1997) και "Η Επιστροφή" (1998) , στις τηλεταινίες "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" και "Αγγέλιασμα" καθώς και στη μικρού μήκους ταινία "Του Κανενός το Ρόδο" . Το 2001 πρωταγωνίστησε σε δύο ταινίες μεγάλου μήκους: "Αύριο θα είναι αργά" και "Η φούσκα", ενώ σκηνοθέτησε μία ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Από την άλλη πλευρά". Επίσης, έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά του Mega "Είσαι το ταίρι μου" καθώς και στην θεατρική παράσταση "Τα λέμε" του Λάκη Λαζόπουλου.

Τον χειμώνα του 2003 έπαιξε στη παράσταση "Το σπίτι φεύγει", ενώ την ίδια χρονιά συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο και σκηνοθέτησε στη Πειραματική Σκηνή το έργο "Καλή Τύχη" του Β. Κατσικονούρη. Επίσης συμμετείχε και στη ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου "Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου". Την σεζόν 2003-2004 πρωταγωνίστησε στη σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου "Όνειρο ήταν" που προβλήθηκε στη ΝΕΤ και συμμετείχε στην ταινία των Ρέππα-Παπαθανασίου "Οξυγόνο". Επίσης, στο θέατρο συμμετείχε στη παράσταση "Οργισμένα νιάτα".

Την χρονιά 2004-2005 πρωταγωνίστησε στη σειρά του Mega "Εραστής Δυτικών Προαστίων". Στο θέατρο είχε το ρόλο του "Αρμάνδου Ντυβάλ" σε μια διασκευή του κλασικού έργου "Η κυρία με τις καμέλιες". Την διασκευή έκανε ο Άκης Δήμου και το έργο ανέβηκε με το τίτλο "Η Μαργαρίτα Γκωτιέ ταξιδεύει απόψε".

Την περίοδο 2005-2006 ο Αλέξης Γεωργούλης συνυπογράφει με τον Γιώργο Πετρόπουλο το σενάριο της σειράς "Κινούμενη Άμμος" στο Alpha και πρωταγωνιστεί σε αυτή. Παράλληλα περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα με την κωμωδία "Νυφικό Κρεβάτι" με συμπρωταγωνίστρια του την Ρένια Λουιζίδου. Στο κινηματογράφο πρωταγωνιστεί στη ταινία "Λιούμπη" η οποία βραβεύτηκε ως η καλύτερη ταινία για το 2005 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Χιούστον.

Τη σεζόν 2007-2008 ο Αλέξης πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά "Ένας μήνας και κάτι", (Mega) σε σκηνοθεσία του Βασίλη Θωμόπουλου.Το καλοκαίρι του 2007, του δόθηκε η ευκαιρία να συμπρωταγωνιστήσει, με τη Νία Βαρντάλος και τον Ρίτσαρντ Ντρέιφους, στην ταινία My life in Ruins (Έρωτας αλα Ελληνικά), του σκηνοθέτη Donald Petrie και με παραγωγούς τον Τομ Χανκς και τη Ρίτα Γουίλσον. Γυρίσματα της ταινίας έγιναν και στην Ελλάδα, στην αρχαία Ολυμπία, στους Δελφούς και στην Ακρόπολη.

Σχόλια