Χρύσα Ρώπα

Στη σημερινή στήλη αγαπητοί αναγνώστες, θα γνωρίσουμε καλύτερα μία αξιόλογη κωμική ηθοποιό, την Χρύσα Ρώπα. Η Χρύσα Ρώπα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή της Ρούλας Πατεράκη στη Θεσσαλονίκη το 1980. Φοίτησε στο "Ecole Internationale de Mimodrame de Marcel Marceau" στο Παρίσι κατά την περίοδο 1981-85 και συνέχισε με υποτροφίες στο Σικάγο και την Νέα Υόρκη. Η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε από το Εθνικό Θέατρο.
Η Χρύσα Ρώπα είναι διαζευγμένη και έχει ένα 17χρονο γιο τον οποίο υπεραγαπά. Σε διάφορες συνεντεύξεις της έχει δηλώσει πως δεν νοιώθει καλλιτέχνις αλλά αισθάνεται εργάτρια. Ακόμα έχει δηλώσει πως πιστεύει στα παραμύθια, είναι ξεροκέφαλη, συναισθηματική και υπερβολικά αισιόδοξη. Το μεγαλύτερο της όνειρο ήταν πάντα να παίξει σε ταινία του Αλμοδοβάρ. Αγαπημένος προορισμός της είναι η Σύρος, την οποία και επισκέφτηκε πρώτη φορά όταν ήταν ετοιμόγεννη στο γιο της, ενώ δεν φοβάται να ομολογήσει πως έχει περάσει κατάθλιψη που της στέρησε τη δουλειά για τρία ολόκληρα χρόνια, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα το να περάσει δύσκολα οικονομικά για ένα μεγάλο διάστημα.


Περισσότερο γνωστή έγινε κυρίως μέσα από την τηλεόραση και τους πρωταγωνιστικούς της ρόλους σε σίριαλ. Η πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 1985 στη ΕΡΤ2 στη σειρά "Στο αργαλειό του φεγγαριού".Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1990 συμμετείχε στη σειρά του Mega "Ήταν ένα μικρό καράβι". Στη πορεία ήρθαν οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι της στις τηλεοπτικές σειρές "Δύο ορφανές" (1991, Ant1), "Αχ Ελένη" (1992, Mega) "Βαρβαρότητες" (1993 Ant1). Eπίσης, στο σίριαλ του Mega "Το Δις εξαμαρτείν" συμμετείχε το 1993 ενώ το 1995 συμμετείχε στα σίριαλ του τηλεοπτικού σταθμού Ant1 "Το τρίτο στεφάνι" και "Σαμπουάν". Στην Ετ1 συμμετείχε το 1996 στη σειρά "Ο πρίγκηπας". Το ίδιο χρόνο(1996) συμμετείχε και στην σειρά του Ant1 "Καλά ξεμπερδεύματα".
"Με δύο μαμάδες" (Mega) λεγόνταν το σίριαλ το 1999 στο οποίο πρωταγωνίστησε η Χρύσα Ρώπα και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Το 2000 ακολούθησε η σειρά "Τι ψυχή θα παραδώσεις; " (Mega), η οποία "κόπηκε" ξαφνικά παρόλο που είχε αγαπηθεί πολύ από το τηλεοπτικό κοινό. Μετά από μία παύση αρκετών χρόνων, η Χρύσα Ρώπα επανέρχεται στη τηλεόραση το 2008 στο σίριαλ του Alpha "Αμόρε Μίο". Την σεζόν που μας πέρασε (2009) πρωταγωνίστησε μαζί με τον Σάκη Μπουλά, την Αγγελική Λάμπρη και τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στη κωμικη΄σειρά του Mega "Η οικογένεια βλάπτει". Επίσης, έχει κάνει guest εμφανίσεις στα σίριαλ "7 Θανάσιμες Πεθερές" (Mega) και "Safe Sex" (Mega).
Στο κινηματογράφο είχε μία μικρή συμμετοχή στη ταινία του Β. Βαφέα " Η κόκκινη μαργαρίτα" το 1990 και το 2008 συμμετείχε στη ταινία "Το γαμήλιο πάρτυ". Στο θέατρο, τα τελευταία δύο χρόνια έπαιζε στο πλευρό του Λάκη Λαζόπουλο στη παράσταση "Ο Βιοπαλαιστής στη στέγη". Φέτος, η Χρύσα Ρώπα πρωταγωνιστεί στο νέο έργο των Αλέξανδρου Ρήγα- Δημήτρη Αποστόλου "Τα Κορίτσια με τα Μαύρα". Πρόκειται για μία εκρηκτική κωμωδία για την σύγχρονη Ελλάδα, την διαφθορά και την διαπλοκή. Μαζί της είναι η Χρυσούλα Διαβάτη, η Ελένη Καστάνη, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο Σωτήρης Καλυβάτσης και η Σοφία Μουτίδου.



Σχόλια