Αγγελική Λάμπρη




Αγγελική Λάμπρη

Eπιμέλεια: Μαίρη Κάντα



Έγινε περισσότερο γνωστή μέσα από το σίριαλ “Στο Πάρα 5”.όπου υποδύθηκε το ρόλο της “τσαμπουκαλού Αγγελας Ιωακειμίδου”.Ακόμα και σήμερα, τρία χρόνια μετά το τέλος του “Πάρα 5”, στο δρόμο, οι περισσότεροι την αποκαλούν “Αγγέλα”. Φυσικά και αναφέρομαι στη ηθοποιό Αγγελική Λάμπρη, με την οποία θα ασχοληθούμε στη σημερινή στήλη του “Καλλιτέχνη”.

Η Αγγελική Λάμπρη γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1974 στα Ιωάννινα. Όταν τέλειωσε το σχολείο, κατέβηκε στην Αθήνα, για να πραγματοποιήσει το όνειρο της και να γίνει ηθοποιός. Σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή του Θεοδοσιάδη μαζί με τον Γιώργο Καπουντζίδη.

Το 1995 η Αγγελική εμφανίζεται για πρώτη φορά στη τηλεόραση στη σειρά “Η Λυγερή” στη ΕΤ1.Μετά τη σειρά αυτή ακολούθησαν άλλοι μικρότεροι ρόλοι σε σειρές όπως ο “Πειρασμός” στο Mega το 1995, “Baby Style” το 1999 στο Alpha, “Άκρως οικογενειακόν” στο Ant1 το 2001 και “Η Τράπεζα” στο Mega το 2002. Επίσης, την ίδια χρονιά (2002) συμμετείχε και στο σίριαλ του Ant1 “Η αγάπη ήρθε από μακριά”.

Η “Λίστα γάμου” ήταν η επόμενη τηλεοπτική δουλειά της Αγγελικής Λάμπρη το 2003 στη ΕΤ1. Την ίδια χρονιά, (2003) ο φίλος της Γιώργος Καπουντζίδης, της έδωσε ένα μικρό ρόλο στη σειρά “Σαββατογεννημένες” στο Mega. Ένα χρόνο αργότερα, το 2004, έλαβε μέρος στο σίριαλ του Alpha “Ξέχασε με”. Από το 2005 έως το 2007 συμμετείχε στη σειρά του Mega “Στο Πάρα 5”.Την περίοδο 2007-2008 πρωταγωνίστησε μαζί με την Λίνα Σακκά στη σειρά “Γοργόνες” στο Mega, ενώ την σεζόν που μας πέρασε πρωταγωνίστησε στο σίριαλ “Η οικογένεια βλάπτει”. (Mega).

Στο θέατρο, η Αγγελική Λάμπρη έχει παίξει σε παραστάσεις, όπως “Ο Παπουτσωμένος γάτος”, “Η αυλαία πέφτει”, “Η θεία από το Σικάγο” Επίσης, συμμετείχε στη παράσταση “Το σ΄αγαπώ δεν είναι ντεμοντέ” σε σκηνοθεσία Μιμής Ντενίση, ενώ το 2010 συμμετείχε στο θεατρικό έργο “Δρόμος μακρύς”.Μαζί της ήταν η Κατερίνα Διδασκάλου και η Μέλπω Κωστή.

Τέλος, το 2001, η νεαρή ηθοποιός είχε ένα μικρό ρόλο στη αμερικανική κινηματογραφική ταινία “Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι”, με πρωταγωνιστές τον Νίκολας Κέιτζ και την Πενέλοπε Κρουζ.


Σχόλια