Παναγιώτης Καποδίστριας: Ένας άνθρωπος με χάρισμα...



Παναγιώτης Καποδίστριας: Ένας άνθρωπος με χάρισμα....





Σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με ένα πολυτάλαντο άνθρωπο που παρά την νεαρή του ηλικία έχει καταφέρει να κάνει σπουδαία πράγματα, στο τομέα που ο ίδιος έχει επιλέξει.... Τον Παναγιώτη Καποδίστρια.

Ο Παναγιώτης Καποδίστριας γεννήθηκε το 1977 στη Αθήνα, όπου και μεγάλωσε, αλλά η καταγωγή του είναι από την Κέρκυρα. Τελειώνοντας το σχολείο, σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή της Μαίρης Βογιατζή - Τράγκα.(1995 -99). Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια μακιγιάζ, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, τραγουδιού, χορού και ξιφασκίας. Ταυτόχρονα με τις σπουδές του δούλευε στη τηλεόραση, στη σειρά «Τρίτο Στεφάνι» αλλά και στο θέατρο στον «Βιολιστή στη στέγη» ( θέατρο Αθήναιον). Όταν αποφοίτησε από την δραματική πέρασε και στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου, το οποίο όμως ο Π. Καποδίστριας δεν ακολούθησε στη συνέχεια.

Σαν ηθοποιός συνεργάστηκε με το θέατρο « Κάτω από την γέφυρα», με το «Αντιθέατρο» το ΔΗΠΕΘΕ Λαμίας, και άλλους θεατρικούς οργανισμούς. Μερικά θεατρικά έργα στα οποία συμμετείχε ο Παναγιώτης Καποδίστριας είναι τα εξής: - «Ο Μάγος του Οζ»

- “ Το μαγικό φίλτρο»

- “ Ο Πλούτος»
- « Άνθρωποι και ποντίκια»

- « Το θεριό του ταύρου»

- « Ο Βάκχος»

- «Λοκαντιέρα»

- «Κίτρινα γάντια»
- « Ένα καπέλο γεμάτο βροχή»

- « Μις Πέπσι» κ.α.

Ενώ και ο ίδιος έχει γράψει και σκηνοθετήσει τρία θεατρικά έργα. Το πρώτο έργο ήταν " Η Αγία Πτήση", το οποίο παίχτηκε στο θέατρο "Κάτω από την γέφυρα" και στο θέατρο " Ρένα Βλαχοπούλου". Το 2006 έγραψε το έργο " Ο Θεός και η ψυχή σου" ( May God save your soul) το οποίο και βρέθηκε στο διεθνή διαγωνισμό θεατρικών έργων που διεξήγαγε το Columbus State University. Η τύχη του συγκεκριμένου έργου ήταν να μπει στα επικρατέστερα για το καλύτερο θεατρικό έργο του 2006 παγκοσμίως. Το τρίτο του κατά σειρά θεατρικό έργο, με τίτλο "Έτσι απλά" επιλέχθηκε το 2007 να παρουσιαστεί στο Λονδίνο εν όψει της επετείου των 50 ετών του θεάτρου Τέχνης του Λονδίνου.

Η τηλεοπτική του παρουσία μετά το " Τρίτο Στεφάνι" συνεχίστηκε με τις σειρές: " Η πρόβα του νυφικού" "Εσύ αποφασίζεις", " Απαγορευμένη αγάπη" "Για μια θέση στον ήλιο" " Μυστικές διαδρομές" "Τηλεμπόρα", " Μαρία η άσχημη", " Τα παιδιά της γειτονιάς" "¨Κοκκινο δωμάτιο". Επίσης έχει εργαστεί στην μεταγλώτιση στις σειρές "Μ ύθοι και θρύλοι" ( FILMNET) "Οι τρίδυμες" ( FILMNET) " Φανταζίρο" ( FILMNET) "Η λεγεώνα των υπερηρώων", "Μπάτμαν", "Σουπερμαν", "Ανυπότακτες καρδιές" κ.α.`Παράλληλα ο Π. Καποδίστριας έκανε και πολλές διαφημίσεις.

Ο Παναγιώτης Καποδίστριας ασχολήθηκε και με την συγγραφή σεναρίου στις τηλεοπτικές σειρές " Η νταντά" , " Επτά θανάσιμες πεθερές" ( σε συνεργασία με άλλους σεναριογράφους), " Οι κότες", " Το κόκκινο δωμάτιο" ( σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Ρήγα), "Γιαννάκης το ομορφόπαιδο", "Αν" , "Εντιμότατοι κερατάδες", "Τα κορίτσια του μπαμπά" " Ευτυχώς που ήρθες".

Στο κινηματογράφο εμφανίστηκε στις ταινίες " Η επίθεση του γιγάντιου μουσακά", " Καληνύχτα Πηνελόπη", "Χρόνια πολλά" και " Γαμήλια δεξίωση". Ο Παναγιώτης Καποδίστριας έχει διδάξει  στην δραματική σχολή της Μαίρης Βογιατζή -Τράγκα, ενώ το 2009 βλέπαμε καθημερινά τον αξιαγάπητο ηθοποιό στο Alter , στη εκπομπή "Η Ελλάδα παίζει". Το μεγαλύτερο όνειρο του Παναγιώτη Καποδίστρια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου σε πρόσφατη συνέντευξη του είναι "κάποια στιγμή να με φωνάζουν μόνο με το μικρό....".
Τελειώνοντας το κείμενο, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε το "Tabula Rasa" το  πρώτο εργαστήρι δημιουργικής γραφής πλήρους φοίτησης στη Ελλάδα που δημιούργησε πρόσφατα ο λατρεμένος ηθοποιός και σεναριογραφος Παναγιώτης Καποδίστριας. Η φοίτηση στο εργαστήρι αυτό θα είναι διετής. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και τα μαθήματα θα αρχίσουν τον Οκτώβριο.


ΥΓ: Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την σχολή αυτή μπορείτε να βρείτε στην σελίδα http://www.tabula.gr/








    Sincerely yours
Μαίρη Κάντα


27/7/2010

Σχόλια