Πετρούλα Χρήστου



Στη σημερινή στήλη του “Καλλιτέχνη” αγαπητοί αναγνώστες θα ασχοληθούμε με την ανερχόμενη ηθοποιό Πετρούλα Χρήστου για να την γνωρίσουμε καλύτερα. Η Πετρούλα Χρήστου, η κόρη της “Ζουμπουλίας” στο “Πάρα 5” γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νάουσα. Από πολύ μικρή επιθυμούσε να ασχοληθεί με το θέατρο. Έτσι, η πρώτη φορά που έλαβε μέρος σε θεατρική παράσταση ήταν στην Νάουσα με τον ερασσιτεχνικό θίασο “Ζαφειράκης”.

Φοίτησε στο τμήμα Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια των σπουδών της, συνέχισε να συμμετάσχει σε ερρασιτεχνικούς θίασους. Αμέσως μετά την αποφοίτηση της από το Πανεπιστήμιο, σπούδασε στο Κέντρο Υποκριτικής και Θεατρικής Έρευνας της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί και ύστερα, η Πετρούλα Χρήστου στάθηκε πολύ τυχερή καθώς η επαγγελματική της πορεία σημαδεύτηκε από την αρχή με μεγάλες επιτυχίες και με αξιόλογες συνεργασίες με κορφαίους εκπροσώπους του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Το 2003, φοιτήτρια ακόμα της Δραματικής σχολής, ο Λάκης Λαζόπουλος την ξεχώρισε σε μια μεγάλη οντισιόν και την επέλεξε ανάμεσα σε 600 ηθοποιούς για την θεατρική παράσταση που θα ανέβαζε “Αέρας στα πανιά μας”. Η Πετρούλα Χρήστου έμαθε πολλά για το θέατρο κοντά στο Λάκη Λαζόπουλο, για το λόγο αυτό πολλές φορές τον προσφωνεί “δάσκαλο”.Την επόμενη σεζόν, το 2004, παραμένει στο πλευρό του Λάκη Λαζόπουλου με την επιτυχημένη παράσταση “Πού πάει αυτό το λεωφορείο;” Το 2005 ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο, εγχείρημα αρκετά δύσκολο, παίζοντας στη παράσταση του Ευγένιου Τριβιζά “Η ζωγραφιά της Χριστίνας”.

Στη τηλεόραση την είδαμε για πρώτη φορά το 2004, σε διάφορα σίριαλ όπου έπαιξε άνετα ρόλους πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους από κωμικούς ως και δραματικούς. Συμμετείχε στις δύο σειρές του τηλεοπτικού σταθμού Alpha “504 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας”, “Πιάτσα Κολωνάκι” καθώς και στη σειρά αυτοτελών επεισοδίων “Safe Sex” στο Mega. Την περίοδο 2005-2007 συμμετέχει στη πολύ πετυχημένη σειρά “Στο Πάρα 5”. Παράλληλα, το 2006 συμμετέχει στο καθημερινό σήριαλ “Οδός Παραδείσου 7”, ενώ το 2007 συμμετείχε στο σίριαλ “Ήρθε και έδεσε” καθώς και στο “Κόκκινο Δωμάτιο”. Το ίδιο έτος, στο θέατρο έλαβε μέρος στη παράσταση “Μάγος του Οζ”. Επίσης, το 2008-09, πήρε μέρος στη σειρά “Όλα στον αέρα”, στο Mega.

Τέλος, την φετινή σεζόν πρωταγωνίστησε στην παράσταση Killer GAGa μια σύγχρονη μαύρη κωμωδία σε ένα νέο ανερχόμενο θεατρικό είδος το Bar Theatre, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βλαχογιάννη, στο VOID Art Bar.





Sincerely yours

Mαίρη Κάντα

Σχόλια