Γιώργος Καραμίχος


Ο Γιώργος Καραμίχος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1974 και μεγάλωσε στη Βέροια. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όπου αποφοίτησε το 1995. Στη συνέχεια σπούδασε και αποφοίτησε από την δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2000. Έχει ασχοληθεί με τους παραδοσιακούς χορούς για 12 χρόνια, το τραγούδι 2 χρόνια και το μοντέρνο χορό 2 χρόνια. Γνωρίζει 5 γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και γερμανικά. Έχει μεταφράσει διάφορα έργα από τα αγγλικά και τα ισπανικά εκ των οποίων "Η Μέθοδος Γκρόνχολμ" ανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Παρισιάνου.


Σαν ηθοποιός, ο Γιώργος Καραμίχος έχει μια μεγάλη πορεία στο θέατρο, με παραστάσεις στο Εθνικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Επίσης, είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις τηλεοπτικές του συμμετοχές.Ας γνωρίσουμε σήμερα καλύτερα τον Γιώργο Καραμίχο μέσα από τις συμμετοχές του στο θέατρο, την τηλεόραση και το κινηματογράφο.

Στη τηλεόραση, η πρώτη του συμμετοχή ήταν το 2002 στη σειρά του Mega "Φεύγα".Ένα χρόνο αργότερα, το 2003 συμμετείχε στη σειρά "Λένη" στο ίδιο κανάλι. Το 2004 πρωταγωνίστησε μαζί με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στη σειρά "Κανείς δεν λέει σ΄αγαπώ", ενώ το 2005 συμμετείχε στις σειρές "Επαφή" (Mega) και "Το καφέ της Χαράς" (Ant1). Ακολούθησε η κωμική σειρά "Πλάκα μου κάνεις" στο σταθμό Ant1 όπου είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς και η δραματική σειρά του Alpha "Ματωμένα Χώματα" όπου είχε τον ρόλο του "Μανώλη Αξιώτη".Επίσης, έχει κάνει guest εμφανίσεις στα σίριαλ "Η νταντά" (Mega), "10η εντολή" (Αlpha), "Η τελευταία παράσταση" (Alpha), "Εντιμότατοι κερατάδες" (Αlpha), "Αληθινοί έρωτες" (Alpha), "Ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα" (Alpha) και "Σε είδα" (Alpha). Φέτος, πρωταγωνιστεί στη σειρά του Ant1 μαζί με την Μαρία Σολωμού "Ονειροπαγίδα".

Στο θέατρο, ο Γιώργος Καραμίχος συνεργάστηκε με πολλούς και αξιόλογους σκηνοθέτες. Έχει εργαστεί στο Εθνικό Θέατρο, στις παραστάσεις "Αχαρνής", "Ηλέκτρα", "Ποια Ελένη", στο Θέατρο του Νότου στις παραστάσεις "Η ζάλη των ζώων πριν από την σφαγή","Πολύ κακό για το τίποτα", στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας σε μια μουσική παράσταση για το Μίκη Θεοδωράκη, στο Θέατρο Τέχνης στη παράσταση "Τριαντάφυλλο στο στήθος" και στο θέατρο Μουσούρη στη παράσταση "Προυφ".

Τέλος, στο κινηματογράφο εχει συμμετάσχει στις εξής ταινίες: "Μία μυθολογία του σκότους", "Χώμα και νερό", "Σώσε με", "Οι θεατρίνες", "Απότομο φρενάρισμα", "Μια υπέροχη μέρα", "El Greco", "5 λεπτά ακόμη", "Το γαμήλιο πάρτυ", "Μόλις χώρισα" κ.α.

Σχόλια