Ελένη Ράντου: Μια "Εργαζόμενη Γυναίκα"


Συνηθίσαμε να την αποκαλούμε « γκαρσόνα Α» ή «Βλαχάκη» παρακολουθώντας ακόμα και σε επαναλήψεις την πολύ πετυχημένη σειρά « Κωνσταντίνου και Ελένης». Όμως ποια είναι πραγματικά η Ελένη Ράντου; Τι προηγήθηκε της επιτυχίας του «Κωνσταντίνου και Ελένης», αλλά και τι ακολούθησε στη συνέχεια; Σήμερα, αγαπητό αναγνωστικό κοινό θα αναφερθώ στη ζωή της αγαπημένης σε όλους ηθοποιού, Ελένης Ράντου.


Η Ελένη Ράντου γεννήθηκε ένα πρωινό του 1963 στο Αιγάλεω. Μετά το Λύκειο αποφάσισε να σπουδάσει υποκριτική στην σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σιγά-σιγά άρχισε να γίνεται γνωστή μέσα από τις συμμετοχές της σε τηλεοπτικές σειρές της κρατικής τηλεόρασης. Έτσι την περίοδο 1983-1984 συμμετείχε στη σειρά της ΕΡΤ, «Αστέρια από χώμα». Λίγα χρόνια μετά, συμμετείχε πάλι σε μία τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ, στην «Οδό Ανθέων» (1988-1991), ενώ την περίοδο 1990-1991 η Ελένη Ράντου έκανε μία πρωτότυπη εκπομπή για τα τότε τηλεοπτικά δεδομένα, με το όνομα « Όχι τα νέα του Αnt1» ( Ant1)

Ευρέως γνωστή όμως έγινε από την τηλεοπτική σειρά του Mega « Αχ Ελένη» όπου παίχτηκε την περίοδο 1992-1993. Μετά ακολούθησε η σειρά « Κωνσταντίνου και Ελένης» Ant1 (1998-2000) και η σειρά «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» Mega (2000) η οποία δεν είχε μεγάλη απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό και αναγκαστικά «κόπηκε» χωρίς να ολοκληρωθεί.

Την περίοδο 2003-2004,η Ελένη Ράντου επέστρεψε στη τηλεόραση για να πρωταγωνιστήσει στη σειρά « Σαββατογεννημένες» Mega , με τον Γιώργο Καπουντζίδη να υπογράφει το σενάριο της σειράς. Η σειρά «Σαββατογεννημένες» αποδείχτηκε ως ακόμα μία σωστή επιλογή της ηθοποιού, καθώς πήρε το βραβείο του Α’ Γυναικείου ρόλου για την συμμετοχή της στο σίριαλ. Μετά τις «Σαββατογεννημένες» έκανε μόνο δύο γκεστ εμφανίσεις στα σίριαλ « Κόκκινο Δωμάτιο» (Mega) και «Safe Sex ( Mega). Φέτος μετά από ένα διάστημα απουσίας, η αγαπημένη μας ηθοποιός επέστρεψε στη οθόνη της τηλεόρασης μας με μία υπέροχη ανατρεπτική κωμωδία, με το όνομα «Εργαζόμενη Γυναίκα». Αν και είναι πρόσφατη η σειρά, τα νούμερα της τηλεθέασης δικαιώνουν για ακόμα μία φορά την επιτυχημένη πορεία της Ε. Ράντου, καθώς είναι πολύ υψηλά.

Εκτός από τη τηλεόραση, τα τελευταία χρόνια η Ελένη Ράντου έχει επικεντρωθεί και στην θεατρική της καριέρα ως θιασάρχης του θεάτρου «Διάνα». Έτσι, έχει πρωταγωνιστήσει στις θεατρικές παραστάσεις: - « Βότκα Μολότοφ» (1995-1996)

- « Προσοχή δαγκώνει» (1997-1998)

- « Μαγειρεύοντας με τον Έλβις» (2000-2002)

- « Μαμά μη τρέχεις» (2002-2005)

- « Εκκλησιάζουσες» Περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα (Καλοκαίρι 2005)

- «Άλλη μία Vodka Molotov »( 2005-2006)

- « Νύχτα Ράδιο- φόνων» (2006-2008)

Η επιτυχία της Ελένης Ράντου είναι δεδομένη τόσο στα επαγγελματικά της όσο και στα προσωπικά της. Εδώ και 20 χρόνια περίπου, είναι παντρεμένη με τον πολύ γνωστό τραγουδιστή της ροκ μουσικής Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της σειράς « Αχ Ελένη», ενώ το 1995 απέκτησαν την κόρη τους Νικολέτα.

Τέλος, το τελευταίο καιρό έχει βγει στους κινηματογράφους η ταινία « Πεθαίνω για σένα» στη οποία πρωταγωνιστεί η Ελένη Ράντου και έχει γράψει το σενάριο, σε συνεργασία με τον Φίλιππο Δεσύλα. Η ταινία είναι μία κωμωδία βασισμένη στο πολύ επιτυχημένο θεατρικό έργο της Ελένης Ράντου « Μαμά μη τρέχεις»
 
 
                                Sincerely yours
                                       Μαίρη Κάντα

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Meryem Türe

beni bekle ve sana yeterince yakın olduğumu göreceksin ve beni her an her dakika hissedeceksin!!!!!sen ona sahipsin!!!!
“Hanım” Heleni Rantü
bekle evet, evet bekle göreceksin!